Daosin liek na histaminovú intoleranciu – skúsenosti, recenzie a cena

Nadmerné hromadenie histamínu v tele vyvoláva tzv. histamínovú intoleranciu. Život s touto chorobou je charakteristický ostražitosťou pri výbere potravín a nápojov, ktoré nám môžu spôsobiť viaceré nepríjemné príznaky ako napríklad kŕče, hnačka, závraty, opuchy nosovej sliznice či kýchanie.

Daosin 60 liek na histamínovú intoleranciu

Liekov, ktoré by pomáhali nášmu organizmu rozkladať nahromadený histamín nie je veľa. Dnes si predstavíme snáď najobľúbenejší liek Daosin, ktorý má navyše výborné recenzie. Aké je jeho zloženie? Ako sa dávkuje a kedy sa užíva? Je vhodný aj pre malé deti a tehotné ženy? Skúsenosti ľudí, ktorí Daosin vyskúšali sú veľmi dobré a preto si o ňom dnes povieme všetko podstatné!

3 balenia lieku Daosin

Charakteristika a účinky Daosinu

Ak si chcete dopriať jedlo, ktoré máte naozaj radi a zároveň odmietate trpieť nepríjemné zdravotné dôsledky vášho maškrtenia, liek Daosin (bez lekárskeho predpisu) od rakúskej firmy SCIOTEC Diagnostic Technologies GmbH je tým pravým riešením aj pre vás! Obsahuje totiž bielkovinový extrakt s obsahom enzýmu DAO (diaminooxidáza). Práve ten je zodpovedný za rozklad histamínu v tele. Pravidelné užívanie lieku zastupuje nedostatočnú prirodzenú aktivitu enzýmu DAO v tele. Po užití kapsule sa zvýši hladina enzýmu DAO v tenkom čreve, vďaka čomu dôjde k rýchlejšiemu spracovaniu histamínu z potravy. Pravidelné užívanie Daosinu má tieto výhody:

  • zabezpečenie dostatočného množstva enzýmu DAO v ľudskom tele
  • zjednodušenie spracovania histamínu z prijatej potravy
  • eliminácia zdravotných ťažkostí, ktoré vyplývajú z nahromadenia histamínu v čreve
  • lokálne pôsobenie nespôsobuje systémové vedľajšie účinky
  • účinnosť Daosinu potvrdili aj lekárske štúdie
  • aktivita DAO v 1 kapsule zodpovedá minimálne 9 000 HDU (histamín degradujúcich jednotiek)

Dlhodobo nízku cenu lieku Daosinu nájdete ✅ v online lekárni drmax.sk!

Pre koho je vhodný? Daosin v tehotenstve a u detí

Tento liek je vhodný pre osoby, ktoré trpia príznakmi histamínovej intolerancie. Ide o doplnok k dieté, ktorú musí pacient s HIT svedomito dodržiavať. Daosin je vhodný pre diabetikov aj celiatikov. Kvôli obsahu živočíšnej bielkoviny však nie je určený pre vegetariánov a vegánov. Vekové obmedzenie užívania účinnej látky nie je stanovené, preto je liek vhodný aj pre deti. U detí do 3 rokov si treba dať pozor na problém s prehĺtaním kapsúl.

Užívanie Daosinu v tehotenstve

Užívanie Daosinu v tehotenstve nie je vylúčené, nakoľko sa liek nevstrebáva z čreva a nedostáva sa do krvného obehu. Nemal by preto ovplyvniť biochemické pochody v tele matky a dieťaťa. Do dnešného dňa však neprebehlo klinické testovanie užívania lieku počas tehotenstva a dojčenia, preto sa radšej poraďte so svojim lekárom.

Dobre vedieť: Počas tehotenstva dochádza k prirodzenému nárastu hladiny enzýmu DAO v tele a preto dochádza k zmierneniu či úplnému vymiznutiu príznakov histamínovej intolerancie.

Jednoduchý terapeutický test - pomôže mi Daosin?

Ak vám bola diagnostikovaná histamínová intolerancia, prípadne ak máte podozrenie, že by ste ju mohli mať, môžete skúsiť jednoduchý domáci test na HIT:

  • objednajte si najmenšie balenie Daosin 
  • užite 2 kapsule krátko pred konzumáciou potraviny, ktorá vám spôsobuje ťažkosti
  • ak sa nevyskytnú žiadne obvyklé ťažkosti, potom s vysokou pravdepodobnosťou trpíte na HIT

Cena Daosinu v online lekárňach

Ide o voľnopredajný liek, ktorý si hradí pacient na vlastné náklady. Daosin na predpis bohužiaľ nedostanete. Liek si možno objednať v 3 baleniach, ktoré sa líšia počtom obsiahnutých kapsúl.

Cena lieku je rôzna, preto sa oplatí sa pozrieť ponuku v našom porovnávači cien. Človek zväčša narazí na zľavu na Daosin, ktorá poteší najmä v tom prípade, že ho užívate pravidelne.

Cenovo najvýhodnejšie je balenie so 60 kapsulami (cena 1 kapsule je v tomto prípade cca 60 až 80 centov).

Kompletné zloženie Daosinu

Účinnou látkou každej kapsuly je bielkovinový extrakt s prírodným enzýmom DAO, ktorý pochádza z prasaťa. Toto zviera má anatomické črty podobné človeku, vďaka čomu je bielkovina z prasaťa domáceho veľmi kompatibilnou náhradou chýbajúceho enzýmu DAO v našom tele. Zloženie jednej kapsuly:

  • extrakt bravčovej bielkoviny s prírodnou diaminooxidázou (7%)
  • Kyselina askorbová (vitamín C)
  • kapsula z hydroxypropylmetylcelulózy, povlaková látka (šelak)
  • stabilizátory (mikrokryštalická celulóza, sacharóza, ryžový škrob, hydroxypropylcelulóza)
  • zahusťovadlá (polyvinylpyrolidón, acetylovaný škrob, karboxymetylcelulóza )
  • separátor (mastenec)
  • zvlhčovadlo (glycerol)

Dávkovanie Daosinu je jednoduché!

1 kapsula sa užíva 2x denne - tesne pred konzumáciou jedla s obsahom histamínu.

  • ak máte problém s prehĺtaním kapsúl, tak ju jednoducho otvorte a užite iba prášok
  • zapite aspoň malým množstvom vody

Recenzie a skúsenosti s užívaním Daosinu

Na internete sa stretávame s naozaj výbornými recenziami lieku. Úplne najdôležitejšie je to, že pacienti sa zhodujú v tom, že liek Daosin naozaj funguje a pomáha zmierniť nepríjemné príznaky histamínovej intolerancie. Na recenzie narazíte na webe heureka.sk, ale aj v hodnoteniach jednotlivých online lekární.

Recenzie a skúsenosti s užívaním Daosinu na heureke

Z času na čas samozrejme narazíme aj na negatívny komentár, ktorý hodnotí liek ako neefektívny. V takomto prípade je možné, že ide o spojenie HIT s inou potravinovou intoleranciou (laktózy, fruktózy a pod.) prípadne iné ochorenie tráviaceho traktu, ktoré si vyžaduje návštevu lekára.

Skúsenosti s Daosin

Nežiaduce účinky Daosinu, upozornenia

Výhodou tohto lieku je aj fakt, že nevyvoláva žiadne vedľajšie nežiaduce účinky a kontraindikácie. Dôvodom je fakt, že enzým diamonooxidáza prirodzene produkuje naše telo (u niektorých však iba v obmedzenej miere).

Pri užívaní treba pamätať na to, že:

  • Daosin treba skladovať v tme, suchu a chlade (max. teplota do 25 °C) - mimo dosahu detí a najlepšie v originálnom balení
  • Daosin je dietetická potravina na osobitné medicínske účely (doplnok k diéte pacienta). Je to doplnok diétneho režimu pri liečbe neznášanlivosti potravín vyvolanej histamínovou intoleranciou.
  • Tento doplnok nie je liek a nie je ani náhradou pestrej plnohodnotnej stravy.
  • Pri jeho užívaní treba dodržiavať dávkovanie, ktoré je stanovené výrobcom. Info o dávkovaní nájdete na každom balení Daosinu.
  • Pred prvým užitím je dôležité preštudovať si príbalový leták Daosinu (prípadne web adc.sk, na ktorom nájdete všetky podstatné info o užívaní doplnku)

Aká je cena Daosinu v Rakúsku?

Na základe nášho internetového prieskumu sme zistili, že cena najväčšieho balenia Daosinu (60 kusov) sa v Rakúsku pohybuje v cenovom rozmedzí od 34€ do 55€, cena balenia s 30 tobolkami sa pohybuje od 21€ do 31€ a cena najmenšieho balenia (10 ks) je 7,50€ - 11€ (ceny v internetových lekárňach).

Ceny v kamenných predajniach sa môžu líšiť. 

Daosin alebo Nalcrom?

Množstvo ľudí na internete diskutuje o tom, ktorá alternatíva Daosinu je najlepšia. Pravdou je, že iný doplnok na problém s histamínovou intoleranciou aktuálne neexistuje

Diskutéri spomínajú liek Nalcrom, ktorý možno zohnať len na lekársky predpis. Tento liek (kromoglykan sodný) je však určený na liečbu prejavov potravinovej alergie a je rovnako vhodný aj ako prevencia. Nie je určený na štiepenie histamínu v ľudskom tele, užíva sa v prípade možnej konzumácie jedál, ktoré človeku spôsobujú alergické prejavy.

Najčastejšie otázky a odpovede

Prečo si pacient hradí plnú cenu Daosinu?

Dôvodom je fakt, že Daosin nie je liek, ale výživový doplnok. Podľa platnej legislatívy SR poisťovne preplácajú iba lieky.

Aká je najlepšia alternatíva Daosinu?

Alternatíva bohužial neexistuje.

Môže sa Daosin užívať aj dlhodobo?

Áno, môže. Enzým Diaminooxidáza je telu vlastná látka, ktorá sa nevstrebáva do krvného obehu a prirodzene sa vylúči z tela. Doplnok preto možno užívať podĺa potreby a bez prestávok.

Je Daosin vhodný aj pre novorodencov a deti?

Pre novorodencov bohužiaľ nie, je však určený aj deťom vo veku od 3 rokov. Prípadné otázky ohľadne užívania treba konzultovať so svojim ošetrujúcim lekárom.

Užívanie Daosinu v tehotenstve a počas dojčenia - je možné?

Nakoľko sa počas obdobia gravidity a dojčenia nevykonávajú testy liekov a výživových doplnkov, neexistujú štúdie ktoré by odpovedali na túto otázku. Užívanie Daosinu v tomto období preto určite konzultujte s lekárom.

Aké nežiaduce účinky spôsobuje Daosin?

Žiadne (nakoľko ide o telu prirodzený enzým).

Je Daosin vhodný pre vegetariánov a vegánov?

Nie, nie je.



Publikované dňa: 04.05.2018
Hodnotenie článku:
(85.8%)

Autor článku

Redakcia NašeZdravie

Prinášame vám množstvo zaujímavostí z oblasti zdravia a zdravého životného štýlu. Predstavíme si bežné ochorenia, možnosti ich liečby, ako aj...


Komentáre

Mary 03. Jun. 2018
Nakolko ide o jediny produkt svojho druhu, tak sa to odraza aj na vysokej cene. Nastastie mne Daosin naozaj pomaha a chrani ma pred traviacimi tazkostami po konzumacii jedla s histaminom.

Odpovedať

Ľubka 13. Jul. 2018
Naozaj účinný liek pri histamínovej intolerancií :-)

Odpovedať

pepo 14. Sep. 2018
prednedavnom mi diganostikovali ochorenie HIT, tak som si objednal najmensie balenie na skusku a ozaj mi je ovela lepsie,,,, super liek, len ta cena je hrozna!!! mal by byt na predpis!

Odpovedať

Mirka 17. Dec. 2018
jediny dostupny liek pri DAO, ktory naozaj funguje, jedine minus je fakt iba ta cena

Odpovedať

Petra 21. May. 2019
Ak clovek uzije tabletku pred jedlom, tak chvalabohu nemusi v restauracii riesit ake ingrediencie jedlo obsahuje. Daosin je skutocny poklad pre cloveka, ktory trpi touto hnusnou chorobou.

Odpovedať

Pridať komentár

V tejto kategórií nájdete aj:

Recenzia: Powerlogy Upgraded Organic Greens – recenzia a skúsenosťRecenzia: Powerlogy Upgraded Organic Greens – recenzia a skúsenosť

Powerlogy je slovenský výrobca mimoriadne kvalitných produktov s čistým zložením. Takým je aj kombinácia vlákniny a superpotravín, ktorú poznáme pod názvom Upgraded Organic Greens....

Recenzia: Cholesten Advance – zníži cholesterol?Recenzia: Cholesten Advance – zníži cholesterol?

Zvýšený cholesterol v krvi dokáže prekvapiť kohokoľvek z nás. Ako jeho hladinu znížiť a stabilizovať? Jednou z možností je aj užívanie výživového doplnku Cholesten Advance, ktorý vám...

Recenzia: Diaben Advance – pomáha naozaj diabetikom?Recenzia: Diaben Advance – pomáha naozaj diabetikom?

Hladina cukru v krvi dokáže niekedy prekvapiť. Okrem úpravy stravovania je vhodné užívať výživové doplnky na zníženie cukru v krvi. Jedným z nich je aj Diaben Advance, ktorý vám dnes...